Verander je gedrag en bereik je doelen

Verander je gedrag en bereik je doelen

Henrie Berens

Als geboren en getogen Brabander sta ik graag voor anderen klaar. Niet omdat de ander zichzelf niet kan redden, maar omdat ik graag doorgeef van wat ik te betekenen heb. Mijn geboortejaar is 1962 en heb zo al de nodige jaren levenservaring. Mijn beroepsmatige werkervaring op uiteenlopende terreinen als De Koninklijke Marine, Persoonsbeveiliger, Risicomanager en Coach gaat terug sinds 1980. Dankbaar en met trots kan ik zeggen sinds dien nog nooit één dag werkeloos te zijn geweest. Ook privé kan ik terugkijken op een stabiel leven, gezond, getrouwd met een prachtige vrouw, twee fantastische kids en een fijne woonomgeving. 

Toch kan het ook niet anders dat er ook hobbels op mijn pad zijn geweest en in de toekomst zullen komen. Gaandeweg heb ik ervaren en geleerd dat ingrijpende gebeurtenissen met veel Stress ook een boodschap hebben. Ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen dat er na diepe dalen ook weer prachtige vergezichten ontstaan. Zoals voor iedere situatie geldt dat er uitdagingen en mogelijkheden in schuil gaan, weet ik inmiddels dat die ontstaan door waarin je gelooft.

Dat brengt mij bij wat me vandaag de dag inspireert om er iedere dag weer iets moois van te maken. Dat is het besef dat zolang we de juiste mindset weten te creëren er ook iets moois uit ontstaat. Dat is ook wat ik graag doorgeef aan anderen die de hobbels op hun weg nog vooral ervaren als weerstand, iets wat er niet mag zijn. 

Als gecertificeerd NLP Master Practitioner begeleid ik vanuit die levensvisie mensen persoonlijk vanuit hun privé en werksituaties en teams naar een toekomst met stressbestendigheid. Ik geloof erin dat Stress een boodschap heeft en dat je hoogstpersoonlijk jouw werk- en privé leven daarin kunt verbeteren. Je hoeft daarvoor niet alles op te geven, de sleutel zit hem in wat je erover gelooft en van daaruit weer gaat doen wat jou beweegt.

Dat ik een Brabander ben dat weet je en dat je me altijd met jouw hulpvraag mag benaderen ook. Ik zou het fantastisch vinden jou persoonlijk of als team daarbij te begeleiden.

Henrie

Het harde werken is me niet vreemd, als jongen van de straat verdiende ik mijn zakgeld door bij dag en douw bij de boer te gaan werken of met volgepakte tassen een krantenwijk te lopen. Wat het mij opleverde was veel plezier te beleven als ik met de zuur verdiende centjes met mijn vrienden naar het zwembad, de film of op tienertour kon. Dat heeft mij mede gevormd tot een soort van 'vechter' als je iets wilt bereiken heeft me tot op de dag van vandaag geen windeieren gelegd zegt maar. Ik bedoel je wordt niet zomaar aangenomen bij het Korps Mariniers, Beveiliger van de Philips Hoofddirectie en Beveiliger in het zenuwcentrum van de Rabobank, toch?

Allemaal mooie verhalen en successen van een 'selfmade man' waarmee ik veel waardering heb gekregen van mijn omgeving. Echter zoals we allemaal wel weten is dat succesverhalen ook een keerzijde kennen. Het succes kan zich op enig moment ook tegen je keren en je in posities brengen dat het je veel Stress oplevert. Je komt op een punt in je leven dat je je afvraagt, 'hoe ga ik vandaag weer overleven, het werk past niet meer bij mij, maar ik moet wel dus ga nog wat harder werken'. Die zoektocht duurde jaren als ik daar nu op terugkijk. Ik had gewoonweg niet in de gaten dat ik vanuit de verkeerde redenen het werk dat mij was toevertrouwt trouw bleef uitvoeren. Maar als dan bleek dat hoe harder ik ging werken des te meer ik de grip op mijn werk begon te verliezen, de Stress alleen maar toenam en het steeds meer problemen opleverde met en mijn omgeving.

'De beer is geveld' stond er op het kaartje dat ik van mijn collega's kreeg thuisgestuurd toen bekent was dat ik met een burn-out thuis zat. Natuurlijk neemt niemand je dat kwalijk, een burn-out overkomt de besten en in dit geval de mensen die met veel bezieling iedere dag weer 100% geven in het werk. Oké daar zat ik dan, te stuiteren van de emoties, woede op de leiding, het werk was ik helemaal klaar mee en nog erger mijn gezin zag een heel andere kant van mij, die van aangeschoten wild. 

Gelukkig de harde werker die ik vanaf mijn jeugd al was heeft mij weer eigenhandig bij de haren uit het moeras getrokken. Ik besefte me dat ik 'iets' verkeerd deed als het ging om hoe ik met mijn werk en de daaruit voorkomende Stress omging. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat ik met al mijn noeste arbeid, successen en waardering het bijltje erbij neergooi? Die harde werker en selfmade man kan de dingen ook anders gaan aanpakken door te begrijpen waar de Stress vandaan komt en wat ik kan doen om uit deze situatie een nieuwe stap te gaan zetten. En dat is wat ik heb gedaan, ik weet na de afgelopen 10 jaar meer over mijzelf dan in de 46 jaren daarvoor, ik heb er mijn eigen bedrijf aan te danken en ben in staat om andere te begeleiden in hun eigen zoektocht.

Als je niet weet wat je niet weet kun je het ook niet veranderen.

In 10 minuten leg ik je uit hoe mij dat een burn-out heeft opgeleverd en wat ik heb gedaan om ervan te leren en herstellen.

WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN

BEN IK VOOR JOU DE JUISTE PERSOON OM JE TE BEGELEIDEN?

GEPOGT EN GEMAZELT

INMIDDELS ZELF 38 JAAR WERKERVARING INCLUSIEF BURN-OUT EN BEHOUD VAN WERK

MENSENMENS

HET GAAT MIJ OM DE MENSEN EN OPRECHTE INTERESSE IN WAT HEN DRIJFT ZONDER TE OORDELEN

LEF EN PASSIE

IK KAN OOK NIETS DOEN DAN GEBEURT ER NIETS TERWIJL IK ZOVEEL MOOIS TE DELEN HEB, GEWOON DOEN DUS

KENNIS EN KUNDE

IEDERE DAG LEER IK BIJ OMDAT IK NIEUWSGIERIG BEN DAT HEEFT ME AL VEEL GEBRACHT

BEN IK VOOR JOU DE JUISTE PERSOON OM JE TE BEGELEIDEN?

GEPOGT EN GEMAZELT

INMIDDELS ZELF 38 JAAR WERKERVARING INCLUSIEF BURN-OUT EN BEHOUD VAN WERK

MENSENMENS

HET GAAT MIJ OM DE MENSEN EN OPRECHTE INTERESSE IN WAT HEN DRIJFT ZONDER TE OORDELEN

LEF EN PASSIE

IK KAN OOK NIETS DOEN DAN GEBEURT ER NIETS TERWIJL IK ZOVEEL MOOIS TE DELEN HEB, GEWOON DOEN DUS

KENNIS EN KUNDE

IEDERE DAG LEER IK BIJ OMDAT IK NIEUWSGIERIG BEN DAT HEEFT ME AL VEEL GEBRACHT

Wil je jouw situatie bespreken maak dan gerust geheel vrijblijvend een afspraak

Wil je jouw situatie bespreken maak dan gerust geheel vrijblijvend een afspraak

NLP Coach Son